Augusti 2014

+12,1%
Jämfört med augusti 2013.Augusti 2014 Nyregistreringar – Verklig Försäljning™

Nyregistreringar augusti
Personbil: 24.290 st
Lätt lastbil: 3.170 st

Vilket märke var störst, egentligen?
I augusti nyregistrerades totalt 24.290 personbilar och 3.170 lätta lastbilar, en ökning med 12,1% respektive 7,5% jämfört med samma period 2013. Den som läst månadens pressrelease från Bil Sweden har säkert noterat att Volkswagen presenterats som största personbilsmärke med 221 bilar fler än Volvo. När vi nu fått månadens siffror från Transportstyrelsen är situationen den omvända, Volvo har registrerat 125 bilar fler än Volkswagen. Att siffrorna skiljer sig åt beror på att BIL Sweden inte redovisar registreringar för månadens 2 sista dagar.

För att kunna ge en så exakt bild av marknaden som möjligt har vi på vroom valt att redovisa registreringar för månadens samtliga dagar. Vi har av samma anledning också valt att enbart använda data från Transportstyrelsen då detta är den myndighet som är ansvarig för nyregistreringar på fordonsmarknaden.

Så, vem var störst då?
Största märke på personbilsmarknaden (enligt officiella siffror från transportstyrelsen) var Volvo med 16,4% av registreringarna, därefter Volkswagen med 15,9% och Audi med 7,2%. Störst på lätta lastbilar var Volkswagen med 36,3%, därefter Ford med 13,4% och Renault med 10,2%.

Hösten på intåg och därmed bilmarknaden
Nu lämnar vi snart en härlig sommar bakom oss och går mot höst. I och med detta sätter normalt nybilsmarknaden, och då främst företagsmarknaden rejäl fart igen. Är er organisation redo för hösten? Vi på vroom är tillbaka från härliga semestrar och finns tillgängliga att hjälpa till med målgruppsurval, analyser, rapporter, prospekteringsprocesser, DR och allt annat vi är experter på. Hör av dig till oss så berättar vi mer!Verklig Försäljning™

Ingen direktimport. Inga bilar som exporteras samma månad som de registreras. Inga bilar på eventuella fellistor. Enbart fordon sålda till slutkund, dvs registrerade på privatperson eller företag som ej är bilhandel, inom 30 dagar efter första registreringsdatum. Här har du Verklig Försäljning.
Ladda hem PDF-rapport

Mer information

Vill du veta mer om marknaden och hur den utvecklas? Kontakta oss.